:: kenduri ::




finally, a kenduri doa selamat with family at sucasa.micasa. shall we consider this our penutup for 2014? hmmm...i think we shall... *smiles*

this year, macam giler sekejap je rasanya kan? tahu tahu je dah hujung tahun. berapa kerat blogpost je yang sempat i ols coretkan dah tetiba nak kene prepare for azam-baru topik. hehe, as if.

last saturday, selepas penat lelah dan semput mengatasi "obstacle" for a few months, we finally dapat tarik nafas lega. semuanya sudah teratur dan diatur dan yang tinggal is only to manage it. alhamdulillah. itu yang terus buat kenduri.

for the first time, kenduri yang proper. kalau setakat makan2 biasa memang dah selalu sangat. but this time it was proper kenduri. i smiled in my heart masa baca doa. Tuhan aja yang tahu how overwhelmed i felt. great feeling i tell you. stared at LVDV's glad face was a heartfelt. the best part, LVDV's family came (aunties, uncles n cosins)..loved the house (and the food. ehem, ehem). nenek also came and terus jadi macam jejak kasih Kg Periuk tetiba,

as usual, i cook. eh, takkan nak amik catering ye tak...that would be an insult! i love cooking and see homecooked happy faces! menu nasi putih, sambal sotong, ayam goreng, sayur brocolli-mushroom, udang goreng kunyit and telor asin. hambik kau...5hrs kat dapur sensorang. which is why i look like crap during kenduri...no make up messy hair-do natural beauty wakluuu.. masa masak last dish, i ols dah sakit pinggang tapi it went away when semua lauk abis licin. mekasih korang-korang! another heart felt moment for me. :)

may we have more kenduri or yang sama waktu dengannya macam nie in the near future. i know i owe my bunch of primary schoolmates sambal udang petai,  geng GBS a BBQ sesh, my bestie RaiZo nasi lemak n sambal sardin, ween & jiran yati a small makan2 session, my 2 fav lil family Nana Hans Hayyan Hannah n  Yaya Ellin Maryam a pot-luck chillout n Jez a box of cuppies. sabar eh semua..we try our best to find time. inshaAllah.

looking forward to 2015 with high hopes. amin!

:: luv.linkies ::